14 Ekim 2009 Çarşamba

CADILAR BAYRAMI (HALLOWEEN) KURABİYELERİ



31 Ekim'de kutlanan, çoğunlukla çocukların kostüm giyerek kapı kapı dolaşıp şeker, meyve ve diğer hediyeler aldığı bayramdır. Bu klasik anlayışın yanı sıra; birçok değişik Cadılar Bayramı aktiviteleri de vardır. Kostüm partileri, korku filmleri izlemek, "perili" evlere gitmek ve diğer sonbahar aktiviteleri gibi.
Bir Pagan festivali olarak İngiltere'de İrlandalılar, İskoçlar ve Galliler tarafından kutlanılmaya başlanmış; 19'uncu yüzyılda bu gelenek Kuzey Amerika'ya göçenler tarafından da devam etmiştir.
Batı Dünyası; 20'inci yüzyılda Cadılar Bayramı'nı bir Amerikan popüler kültürü olarak tanımıştır.
Cadılar Bayramı genelde birçok Batı Dünyası ülkesinde kutlanır. Ancak popüler listesi Avustralya, Yeni Zelanda ve Türkiye gibi ülkeleri de etkilemiştir.
Cadılar Bayramı'nın sembolü gülen bir balkabağıdır; bunun için de bir balkabağının içi boşaltılarak gülen bir surat şeklinde kesildikten sonra içinde bir mum yakılarak şeytani bir surat gösterilmeye çalışılır.
Yemek olarak resmi şekeri, elma şekeridir. Bundan farklı olarak tüm şekerlemeler de kullanılır. (KAYNAK : Vikipedi)



Bu kurabiyeler benden büyük bir otelin 31 Ekim'de konuklarına verecekleri Cadılar Bayramı partisi için istendi, kendilerine örnek olarak yapıp gönderdim ve 31 Ekim'e kadar bir sürü daha yapmam gerekiyor. Henüz Türkiye'de bu bayram kutlanmıyor ama yurtdışında yaşadığım dönemde tanık olmuştum bence çok eğlenceli bir kutlama...

Herkese mutlu ve cadısız bir hafta dilerim:))

Hiç yorum yok: