Sayfalar

30 Mart 2009 Pazartesi

HAVUÇLU TARÇINLI KEK



Havuçlu kek en sevdiğim kek çeşitlerinden biridir fakat bugüne kadar tam istediğim gibi bir tarif bulamamıştım, o kadar çok denemem oldu ki hiçbirinden istediğim sonucu alamamıştım taaaa ki bu tarifi uygulayana kadar... Issız adam filminin bu tarifi bulmamda çok yardımı dokundu:)



Gerçekten muhteşem oluyor, Starbucks'ın havuçlu keki yanında sönük kalıyor:) İşte tarif:)

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı ayçiçek yağı
2 havuç
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın

Yumurtalar ve şeker mikserle iyice çırpılır, ayçiçek yağı eklenip çırpmaya devam edilir. Rondo'da çekilmiş havuçlar (Dikkat rendelenmeyecek rondoda iyice parçalanacak) tarçınla karıştırılıp karışıma eklenir ve çırpmaya devam edilir. En son kabartma tozu ile karıştırılmış un ve cevizler eklenip spatula ile karıştırılır ve 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. (Ben içini çok fazla ıslak sevmediğimden 1 saate yakın pişirdim, yapış yapış olunca keki sevmiyorum)

Herkese afiyet olsun....

27 yorum:

  1. merhaba...havuçlu kek tarifi ararken,sizin tarifi yapmaya karar verdim.ama 180 serecelik fırında daha 30 dk olmadan pişti ve üzeri yandı.yanık kokusunu alınca farkedip aldım.bu arada fırınımda bi anormallik yok belirteyim.acaba süreyi yazarken bir yanlışlık mı oldu?sadece bunu bildirmek istedim.tadı mı? harikaa...sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuza gercekten sasirdim, ben de gercekten 1 saate yakin pisiyor, ben genelde kek gibi seyleri pisirirken turboyu calistirmiyorum acaba bu mu sorun oldu sizde, tadini begenmenize cok sevindim, bir dahaki sefere daha az sure tutarsiniz artik:) sanirim firindan firina fark ediyor

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Bu tarifi, Söke tam buğday unu ile denedim. Çok nefis ve hafif oldu. Hemen tarif defterime not ettim. Daha sağlıklı olması için tam buğday unu ile deneyeceklere önerim Söke marka un kullansınlar. Her kepekli un, ya da tam buğday unu kabarmıyor.
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Beğenmenize çok sevindim, tavsiyenize uyup ben de tam buğday unuyla deneyeceğim, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba tarifinizi rastgele gördüm.Denedim.Ve çook beğendim.Şimdiye kadar yediğim en güzel havuçlu cevizli kek tarifi.Teşekkür ederim.
    Zeliha Kocatepe

    YanıtlaSil
  6. Zeliha hanim begenmenize cok sevindim, ben de cok seviyorum,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. Tarifinizi denedim.gercekten nefis oldu.ayrica keki soguduktan sonra buz dolabinda saklarsaniz hem kurumuyor, hem de daha lezzetli oluyor. Tarif icin cok tesekkurler.yeni tariflerinizi bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  8. Begenmenize çok sevindim, bugün aklimdaydi havuclu kek yapmak, bizde en çok tüketilen keklerin başında geliyor çünkü, sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Bir tek senin tarifini uygulanabilir buldum, bu gün yola çıkacağım ve yanımda götürmeyi planlıyorum. Ülkerin bu kekine bayılıyordum umarım öyle olur.
    Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sonuç istediğiniz gibi olmuştur, merakla bekliyorum, sevgiler..

      Sil
  10. Çok lezzetli puf puf bir kek oldu. Herkese tavsiye ederim. Gereksiz malzeme bolluğu olmaması da süper. Tarifiniz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  11. Beğenmenize çok sevindim, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Merhaba bende bir türlü kek yapamayanlardanım. Sizin kek tarifinizi yaptım ve kekim çok güzel oldu. Oğlumda çok sevdi. Birde tam buğday unuyla deniyeceğim.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba bende kek yapamayanlardanım. Bir türlü kek'im olmaz sizin tarifi denedim kek'im çok güzel oldu. Oğlumda severek yedi. Birde tam buğday unundan deneyeceğim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Çok sevindim Goncagül hanım, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  15. merhaba içinde sütü ve yoğurdu olmayan bir kek arıyodum sizin tarifinizi görünce denemek istedim ve sonuc süper cok begendim ayrıca ben yaparken içerisine yumurta kokusunu almamak için biraz vanilinde ekledim

    YanıtlaSil
  16. Muskat ve elma rendesi de çok yakışıyor, tavsiye ederim, teşekkürler güzel yorumunuza, sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  17. Bu tarif favorilerim arasina girdi.herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  18. Bu tarif favorilerim arasına girdi.yiyen herkes tarif istiyor. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. Denedim çok güzel oldu teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel kek puf puf oldu

    YanıtlaSil
  21. Afiyet olsun Yasemin hanım, sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  22. rondom yok rendede olmazmı

    YanıtlaSil
  23. rondom yok rendede olmazmı

    YanıtlaSil
  24. Rendeyle de oluyor tabii ki, bir kere denedim, gayet güzel oluyor

    YanıtlaSil
  25. Neden süt yok acaba farklı mı oluyo

    YanıtlaSil
  26. Sütle hiç yapmadığım için bilmiyorum

    YanıtlaSil